Συμβούλιο Εγγραφής Φυσιοθεραπευτών και Φυσιοθεραπευτηρίων
Επιλογή Γλώσσας: |
Αρχική | Επικοινωνία
 
Αρχική | Κέντρα Φυσιοθεραπείας-Αποκατάστασης-Εγγραφές
Συμφώνα με την υφιστάμενη νομοθεσία περί εγγραφής Φυσιοθεραπευτών και συναφών θεμάτων 140/89-2005, αποτελεί υποχρέωση των φυσιοθεραπευτών και των ιδιοκτήτων των υδροθεραπευτηρίων να εγγραφούν και να αποκτήσουν άδεια εγγεγραμμένου φυσιοθεραπευτηρίου στο Μητρώο του Υπουργείου Υγείας.
 
Παρακαλούνται όλοι οι φυσιοθεραπευτές που είναι ιδιοκτήτες ιδιωτικού φυσιοθεραπευτηρίου ή κέντρου αποκατάστασης που προσφέρονται φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες όπως υποβάλουν αίτηση στον Έφορο Φυσιοθεραπευτών και φυσιοθεραπευτηρίων στο Υπουργείο Υγείας.
Όσοι φυσιοθεραπευτές είναι εργοδοτούμενοι σε ιδιωτικά κέντρα οφείλουν να ενημερώσουν τους εργοδότες τους για την πιο πάνω υποχρέωση τους και να υποβάλουν τάχιστα την κατάλληλη αίτηση στο Υπουργείο Υγείας.
 
Συμφώνα με την πιο πάνω νομοθεσία διευθυντής του φυσιοθεραπευτηρίου μπορεί να είναι  μονό εγγεγραμμένος φυσιοθεραπευτής στο μητρώο του Υπουργείου Υγείας.
 
Η αίτηση υποβάλλεται από τον φυσιοθεραπευτή που είναι και ο διευθυντής του φυσιθεραπευτηρίου και ο κατά νόμον υπεύθυνος.
Το τέλος αίτησης εγγραφής και ανανέωσης άδειας φυσιοθεραπευτηρίου είναι:
 
Σας πληροφορούμε ότι κανένα κέντρο φυσιοθεραπείας δεν εξαιρείται (π.χ., στέγες ευγηρίας, φιλανθρωπικά ιδρύματα, ιδιωτικά νοσηλευτήρια και κέντρα αποκατάστασης) της πιο πάνω υποχρέωσης έκτος των κρατικών νοσηλευτηρίων.
ΣΕΦΦ (Συμβούλιο Εγγραφής Φυςιοθεραπευτών και Φυςιοθεραπευτηρίων), Κύπρου
cyprusphysioregistration@cytanet.com.cy | Δες όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας